Vendég-ország: Japán

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium (MAFF) és a Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) a japán mezőgazdasági, halászati és élelmiszeripari termékek külföldön történő terjesztésére törekszik. 2017. szeptember 19-24. között a HUNGEXPO-n megrendezendő OMÉK 2017 partnerországa Japán lesz, és a kormány kollektív standdal („Japán Pavilon”) jelenik meg. A rendezvényen bemutatja a hagyományos japán ízeket, mint pl. a szaké, a japán marhahús (wagyu), a sushi és a ramen.

A világ érdeklődése egyre növekszik a japán élelmiszerek és alapanyagok iránt. 2013-ban, a japán hagyományos konyhát, a "Washoku"-t a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánították. Magyarországon a japán ízek közül csak a szakét és a szusit ismerik, de a japán konyha számos más finom és izgalmas ételt is rejt. Kérjük, mindenképpen látogasson el a Japán Pavilonba, ahol lehetősége nyílik megismerni az egészséges, biztonságos és megbízható japán ízeket. Reméljük, hogy az OMÉK Japán pavilonjának kiállítása a japán "élelmiszerek" révén tovább fogja mélyíteni az üzleti kapcsolatokat Magyarországgal és más európai országokkal.

■ A Japán Pavilon – főbb információk

【A kiállítás időpontja】 2017. szeptember 19 (kedd) – 24 (vasárnap)  19-én  Szakmai Nap (üzletemberek számára)

【Helyszín】: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, A Pavilon

【Szervező】: Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium (MAFF), Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO); 【Együttműködő partner】: Magyarországi Japán Nagykövetség

【Kiállítók】: 19 cég/szervezet https://www.jetro.go.jp/newsletter/budapest/2017/JapanPavilionCompanyList.pdf

Főbb termékek: japán szaké, japán marhahús (Wagyu), ramen, szusi, tenger gyümölcsei, rizs, fűszerek

【Kóstolóval egybekötőtt ételbemutató】

Délutánonként a Japán pavilon látványkonyhájánál kerül sor a kiállítók termékeinek PR bemutatójára, valamint olyan ételkészítési ötletek bemutatására, amelyek során egyaránt használnak japán és magyar összetevőket. Az ötleteket Maki Stevenson (Culinary Institute of Europe) demonstrálja, akinek a közép-kelet-európai régióban első alkalommal adta a japán kormány a "Japán Élelmiszerek Népszerűsítésének Jószolgálati Nagykövete" kinevezést.

【Japán kulturális események】

20-án (szerdán), 21-én (csütörtökön), 23-án (szombaton) és 24-én (vasárnap) az F Pavilonban többek közöt japán taiko dob előadást, karate és kendo bemutatókat, valamint japán yukata (alkalmi nyári kimono) bemutatót tekinthetnek meg a látogatók. A programra szeretettel várjuk az érdeklődőket. A program részletei ezen linken tekinthetők meg.

 

[Kapcsolat]:

JETRO Budapest,

 Tel .: +36 1 266 7687,

e-mail: budapest@jetro.go.jp,

web: http://www.jetro.go.jp/hungary

Partnereink