OMÉK díjak

OMÉK 2017 DÍJAK nyertesei

 

---

 

A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. OMÉK termékdíj pályázatokat hirdet meg a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében.

 

A meghirdetett OMÉK termékdíj pályázatok 13+3 kategóriában kerülnek kiírásra, melyeket a hagyományoknak megfelelően, szakértői bírálóbizottsági javaslatok alapján bírálnak el.

 

2017 OMÉK díjak pályázati felhívása - letöltés


PÁLYÁZATI ADATLAP a 78. OMÉK „Agrárfejlesztési Díj”, „Állattenyésztési Díj”, „Kertészeti Díj”, „Mezőgazdasági Gépesítési Díj” és „Növénytermesztési Díj” 2017. évi pályázati kiírásához”

 

Kategóriák:

 

HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ DÍJ AZ AGRÁRGAZDASÁGBAN (HIDA), mellékletek:

     - HIDA pályázati kiírás

     - HIDA jelentkezési lap

     - HIDA termékleírás

 

ÉLELMISZERHULLADÉKOK MEGELŐZÉSÉÉRT DÍJ,

palyazati-adatlap-omek-elelmiszerhulladekok-megelozeseert-dij.docx

 

ÉLELMISZER DÍJ(Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke díja, Kisvállalkozás által előállított termék díja, Közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék díja)

     - jelentkezesi-lap-elelmiszer-dij_kistermelo-vagy-kezmuves-termek.docx

     - jelentkezesi-lap-elelmiszer-dij_kisvallalkozas.docx

     - jelentkezesi-lap-elelmiszer-dij_kozepes-es-nagyvallalkozas.docx

 

HELYI TERMÉK DÍJ,

     - jelentkezesi-lap-helyi-termek-dij.docx

 

KERTÉSZETI DÍJ          meghosszabbított határidő!

 

NÖVÉNYTERMESZTÉSI DÍJ      meghosszabbított határidő!

 

AGRÁRFEJLESZTÉSI DÍJ     meghosszabbított határidő!

 

ÁLLATTENYÉSZTÉSI DÍJ     meghosszabbított határidő!

 

MEZŐGAZDASÁGI GÉPESÍTÉSI DÍJ    meghosszabbított határidő!

 

HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ,

 

ERDEI ÉLELMISZER TERMÉK DÍJ,

 

 

 

MINISZTERI NAGYDÍJ,

 

KÖZÖNSÉG DÍJ,

 

MAGYARORSZÁG LEGSZEBB KONYHAKERTJE DÍJ,

 


A 2015-ÖS OMÉK DÍJAK NYERTESEI


A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága pályázatot hirdetett különböző kategóriákban az OMÉK kiállítói között. A beérkezett pályázatokból a Minisztérium kategóriánként egy-egy díjat adományozott. Az elismeréseket Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át ünnepélyes keretek között 2015. szeptember 23-án.

Az OMÉK Agrárfejlesztési Díj nyertesei a közösen pályázó Agrárgazdasági Kutató Intézet és az Agroinform.hu mezőgazdasági portál a „szántóföldi növénytermesztők számára fejlesztett költség-összehasonlító web-alkalmazásért".

Az OMÉK Állattenyésztési Díj nyertese az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. Az elismerést az „emberi egészségre veszélyes, karcinogén hatású aflatoxin kártételének csökkentése a Vitapolhuminsav-tartalmú ásványi takarmánnyal" termékükért kapják.

Az OMÉK Biogazdálkodási Díj nyertese a ZFW Hortiservice Kft.A bíráló bizottság tagjai a „ZUCCHERINO F1 cseresznyeparadicsom-fajtát" díjazták.

Az OMÉK Élelmiszer Díjat kistermelő vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás kategóriában Bóna Zoltán gazdasága kapta, „mézes faeper lekvár" termékéért.

A Kisvállalkozás által előállított termék kategóriában az OMÉK Élelmiszer Díjat a Tudásklaszter Társadalom és Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. kapta „almával és paprikával készített hagyma chutney" terméke elismeréséül.

A Közepes és nagyvállalkozás által előállított termék kategóriában az Élelmiszer Díjat a Szatmári Konzervgyár Kft. kapta „Rege magozott meggybefőtt szamócával" termékéért.

Az OMÉK Halászati Késztermék Díjat a Hoitsy és Rieger Kft. kapta „Borsos Füstölt Pisztrángfilé" termékük elismeréseként.

Az OMÉK Kertészeti Díj kategóriában a Bio-Fungi Kft. a „Bio minősítésű csiperkegomba és laskagomba termesztési alapanyagok és gomba komposztok" termékek elismeréséül vehette át a díjat.

Az OMÉK Mezőgazdasági Gépesítési Díj győztese az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., „Videokontroll, a mezőgazdasági szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere" kifejlesztéséért.

 Az OMÉK Növénytermesztési Díjat a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. vehette át az „Új, bőtermő és kiváló beltartalmi értékű szegedi tritikale fajták a takarmánygazdálkodás, a malom- és sütőipar szolgálatában" című pályázat elismeréseként.

Az OMÉK Erdei élelmiszer termék Díjat Juhász Illésné kistermelő kapta „Juhász Medvehagyma krém" terméke elismeréseként.

Az OMÉK Helyi Termék Díjat a Birkás Pálinka Kft. kapta: „Birkás Vilmoskörte pálinka" terméke elismeréseként.

Az OMÉK Táj-Érték-Együttműködési Díjat Dunántúl kategóriában az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület kapta „Értékőrzés, értékmentés a Somló-Ság térségben" című pályázatukban foglalt tevékenységük elismeréseként.

Az OMÉK Táj-Érték-Együttműködési Díjat Kelet-Magyarország kategóriában a Kiskunhalasi Felsőszállási Közösség kapta.

Az OMÉK közönségdíjának nyertesei Szabó Karolina szalmafonó népművész és a Bagya Farkas Kft.

A Miniszteri Nagydíj nyertese a Csíki Sör Manufaktúra.

A Miniszteri Különdíj nyertese Péter Pál és Ambrus Levente, az Oroszhegyi Szilvapálinka készítői.

Partnereink