OMÉK díjak

A 2017-ES OMÉK DÍJAK NYERTESEI


Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. OMÉK termékdíj pályázatokat hirdetett meg a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében. A meghirdetett OMÉK termékdíj pályázatok 13+3 kategóriában kerültek kiírásra, melyeket a hagyományoknak megfelelően, szakértői bírálóbizottsági javaslatok alapján bíráltak el.  Az elismeréseket Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át ünnepélyes keretek között 2017. szeptember 20-án.

Az OMÉK Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban nyertese az EVIS-2004 Kft. az „Egy csepp Tisza-tó” sulyomkémmel töltött étcsokoládés bonbon termékéért.

Az OMÉK Élelmiszerhulladékok megelőzéséért Díjat Élelmiszerkereskedelem kategóriában a Tesco-Global Áruházak Zrt. kapta.

Az OMÉK Élelmiszerhulladékok megelőzéséért Díj Élelmiszerfeldolgozó kategória nyertese a Com Oil Press Kft., amely hidegen sajtolt olajok és gluténmentes maglisztek gyártásával foglalkozik.

Az OMÉK Élelmiszer Díj Kistermelő vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke kategóriában Bányai György Kistermelő saját termesztésű zöldségekből készült ketchupjával nyerte el a díjat.

Az OMÉK Élelmiszer Díj Kisvállalkozás által előállított termék kategória nyertese a RÓNA Mezőgazdasági Szövetkezet lett zöldség mix chips termékével.

Az OMÉK Élelmiszer Díj Közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék kategóriát a Garden Juice Kft. nyerte 100%-os természetes gyümölcslé készítményeivel.

Az OMÉK Helyi Termék Díjat Mesterné Kaczor Enikő Kistermelő nyerte saját termesztésű gyümölcsök, zöldségek, felhasználásával készült fűszeres lekvár, chutney termékével.

Az OMÉK Kertészeti Díj nyertese Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete lett az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel rendelkező szentesi paprikával.

Az OMÉK Növénytermesztési Díjat az AGRO.bio Hungary Kft. BactoFil talajbaktérium termékcsalád Humuszképzési technológiája nyerte el.

Az OMÉK Agrárfejlesztési Díjat az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft. kapta meg Ökológiai „on-farm” hálózati rendszere elismeréseként.

Az OMÉK Állattenyésztési Díjat a Topigs Norsvin Danubia Kft. nyerte el „Topigs Norsvin tenyésztési rendszerének telepi használata és a genetikai fejlődés hatása a telepek termelési eredményeire” témájú pályázatával.

Az OMÉK Mezőgazdasági Gépesítési Díjat a Hevesgép Mezőgazdasági Gépgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. kapta magroppantó-silófóliatöltő gépéért.

Az OMÉK Halászati késztermék Díjat a Hoitsy és Rieger Kft. Füstölt Pisztráng Pástétom Termékcsaládja (natúr, kapros, csilis) nyerte el.

Az OMÉK Erdei élelmiszer termék Díj nyertese Kutasi Tamás őstermelő lett erdei virágméz termékével.

Az OMÉK közönségdíjának nyertese a Tej Terméktanács rendkívül népszerű tejkamionja lett.

A Miniszteri Nagydíj nyertese a Körös-Maros Biofarm Kft. Ősi gabonából készülő Alakor bio sörkülönlegességükkel érdemelték ki a díjat.

Partnereink