Kiállítóknak

Dokumentáció, szabályzatok:

i.uzemelesi-es-mukodesi-szabalyzat_hungexpo.pdf

ii.sz.melleklet_standterv-dokumentacio.pdf

iii.sz.melleklet_tuz-es-munkavedelmi-leiras.ppt

standterv-dokumentacio.doc

kiallitoi-szolgaltatoi_kezikonyv-5.doc

 

A rendezvényre vonakozó ÁSZF-et töltheti le, a helyszín Üzemelési és Működési Szabályzatát pedig itt találja.

A rendezvény árucsoportjainak listája letölthető innen.

 

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. 2017. szeptember 20-24. között 78. alkalommal rendeztük meg Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont és a Kincsem Park területén. Újdonság, hogy a rendezvényt szakmai nap előzte meg: fórumok és üzletember találkozók várták a szakmabelieket. Az OMÉK ideje alatt nyolc helyszínen voltak különböző témájú előadások, konferenciák.

A 78. OMÉK elsődleges célja volt, hogy bemutassa a szakmának és a nagyközönségnek a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra és a családi gazdaságokra épülő mezőgazdaság értékeit és eredményeit. A termelők kistájak szerint vonultak fel, ezáltal a látogatók megismerhették az adott tájak (Őrség, Nyírség, Szigetköz stb.) jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiáját.

Az OMÉK történetében először Civil téren mutatkozhattak be az agrárium határterületein tevékenykedő szervezetek. A nagy fesztiválokhoz hasonlóan szerettük volna, ha a nagyközönség nem csak a szakmai kiállítókkal, termelőkkel, kereskedőkkel találkozna, hanem az ágazathoz kötődő civil szervezetek munkáját is megismerhtné. A Civil téren biztosítottunk helyet a bemutatkozásra olyan civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, egyesületeknek, alapítványoknak, amelyek tevékenyége valamelyest kapcsolódik az agráriumhoz, mezőgazdasághoz, élelmiszer ágazathoz.

Az OMÉK mindenkinek szól, de 2017-ben hangsúlyos látogatói célcsoport volt a főiskolai és egyetemi hallgatók köre. Számukra az idei évben először díjmentes belépést biztosítottunk és Ecotrophelia Élelmiszer Innovációs versenyt rendeztünk. A nagyközönség kikapcsolódását koncertek, műsorok, interaktív programok is szolgálták. A lurkókat a Gyermekszigettel igyekeztünk elvarázsolni. A Civil téren alapítványok, szakmai szervezetek, egyetemek munkájáról tájékozódhattak az érdeklődők.

 

A 78. OMÉK KIÁLLÍTÁSI KONCEPCIÓJA

Koncepció az egyes területek elhelyezésére vonatkozóan

 

A pavilon: mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások, szakkiállítók

G pavilon: kistájak és a Kárpát-medence kincsei, kistermelők, Civil tér

B pavilon: állattenyésztés

D pavilon: kiemelt kertészeti bemutató

F pavilon: megnyitó, színpadi programok

Kincsem Park: állattenyésztés és állattenyésztési programok

Szabad terület: gépek, állatok (őshonos udvar), kézművesek stb.

Passzázson faházak: élelmiszer és vendéglátás

 

Partnereink