Fontos a szakma is az OMÉK-on

2017.09.20.

Nem csupán kirakodóvásárnak, hanem a szakmai közönséget is vonzó eseménynek kell lennie az OMÉK-nak, amely egyben jó lehetőséget ad a networkingre is – véli Kapronczai István. Az ismert szakember a számos érdeklődőt vonzó szakmai napon is előadást tartott, amelyben a hazai agrobiznisz helyzetét a számok tükrében értékelte.

Fontos, hogy az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár ne csupán egy kirakodóvásár, ne csupán egy közönségrendezvény legyen, hanem sikerrel meg tudja szólítani a szakmai szereplőket is – mondta el hírportálunknak Kapronczai István. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) nyugalmazott főigazgatója hozzátette: az OMÉK nulladik napján megrendezett szakmai nap ezért kiemelten fontos és jó kezdeményezés, amely alkalmas arra, hogy kiváltsa az élelmiszergazdaságban dolgozó közönség érdeklődését. Az esemény összehozza a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakma képviselőit, akik a helyszínen előadásokon, fórumbeszélgetéseken vehetnek részt, és egymással is eszmecserét, tárgyalásokat folytathatnak.

Kapronczai István a szakmai napon maga is előadóként szerepelt hazánk egyik legnagyobb pénzintézete, egyben egyik legnagyobb agrárfinanszírozója, az OTP Bank Nyrt. képviseletében. „Hol tartunk most? Mezőgazdaságunk számokban” című prezentációjában a szakember ismertette a hazai agrárium főbb irányait, és kitért a legfontosabb trendekre, és a jövő lehetséges hozadékaira is. Az előadásban nagyban épített azokra a számokra, gazdasági adatokra és statisztikai eredményekre, amelyek alátámasztották mondanivalóját. 

vissza

Partnereink