Cikkek

OMÉK 2017. gyermekszínpad - képgaléria

2017.10.12.

A 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár gyermekszínpad programjai képekben.

tovább

OMÉK 2017. koncertek, előadások - képgaléria

2017.10.12.

A 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár koncertjei, előadásai képekben.

tovább

OMÉK 2017. képekben

2017.10.12.

A 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár képekben.

tovább

Több mint egy tonna élelmiszer gyűlt össze jótékony célra az OMÉK-on

2017.09.27.

Nagy sikere volt az Agrármarketing Centrum (AMC) jótékony célú felhívásának az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK). A rendezvény kiállítói a rendezvény végén az el nem adott, még bontatlan csomagolású, kiváló minőségű, illetve tartós élelmiszereket karitatív célra ajánlhatták fel, amelyeket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével rászoruló családok kapnak a napokban.

tovább

Fontos, hogy fennmaradjon az uniós támogatás

2017.09.21.

Jól teljesít a mezőgazdaság, de sok múlik a 2020 utáni támogatási rendszer részletein, amelyek ma még nem ismertek. Annyi biztos, hogy a zöld szempontok erősödnek, szigorúbb környezetvédelmi előírásokra kell számítani már 2018-tól.

tovább

Kutatás és innováció kell a biogazdálkodásban

2017.09.20.

A tudományos kutatás és az innováció fontosságát hangsúlyozta Feldman Zsolt az OMÉK szerdai nyitónapján megrendezett BioEast konferencián. Az eseményen elhangzott: a biogazdaságban beruházásokra, további fejlesztésekre, és az uniós szakpolitikák jobb összehangolására van szükség a jövőben.

tovább

Az agrárkapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Fazekas Sándor japán kollégájával

2017.09.20.

Állategészségügyi kérdésekről és a kétoldalú mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok élénkítésének lehetőségeiről egyeztetett hivatalában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Taniai Maszaaki a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium állam-miniszterével. A kelet-ázsiai ország delegációja a 78. OMÉK-ra érkezett, amelyen Japán a partnerország.

tovább

Fontos a szakma is az OMÉK-on

2017.09.20.

Nem csupán kirakodóvásárnak, hanem a szakmai közönséget is vonzó eseménynek kell lennie az OMÉK-nak, amely egyben jó lehetőséget ad a networkingre is – véli Kapronczai István. Az ismert szakember a számos érdeklődőt vonzó szakmai napon is előadást tartott, amelyben a hazai agrobiznisz helyzetét a számok tükrében értékelte.

tovább

Egyre erősebb igény mutatkozik a kézműves és bioélelmiszerek iránt

2017.09.20.

Az OMÉK bemutatja a Kárpát-Medence legjobb élelmiszertermékeit, az itteni agrárium és élelmiszerfeldolgozás legjavát – mondta el hírportálunknak Mészáros Gábor, az In Integrum Kft. ügyvezetője.

tovább

„Aki jó magot vet, jó aratást vár”

2017.09.20.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár hazánk patinásan nagyszabású agrárgazdasági rendezvénye. Évszázados tradíció ez, ahol a magyar gazdák bemutatkozhatnak ország-világ előtt. Nagy hozzáértés és komoly szakmai tudás birtokában érkeznek az idei rendezvényre is.

tovább

Partnereink